مهدی اخوان ثالث (۱۰ اسفند ۱۳۰۷ مشهد – ۴ شهریور ۱۳۶۹ تهران)، شاعر پرآوازه و موسیقیپژوه ایرانی بود. نام و تخلص وی در اشعارش م. امید بود.
اشعار او زمینهٔ اجتماعی دارند و گاه حوادث زندگی مردم را به تصویر کشیدهاست؛ همچنین دارای لحن حماسی آمیخته با صلابت و سنگینی شعر خراسانی و نیز در بردارندهٔ ترکیبات نو و تازه است.
اخوان ثالث در شعر کلاسیک فارسی توانا بود و در ادامه به شعر نو گرایید. از وی اشعاری در هر دو سبک به جای ماندهاست. همچنین او آشنا به نوازندگی تار و مقامهای موسیقایی بود.
به نقل از روزنامه میدی لیبر، «فرانسواز نیسن» این مطلب را در جریان بازگشایی موزه شهر Lodève که به مدت ۴ سال برای تعمیرات بسته بود، بیان کرد. این در حالی است که بر اساس آخرین بررسیهای صورت گرفته، به طور میانگین هر فرانسوی ماهانه ۶۴ یورو در حوزه فرهنگ هزینه میکند که بخش مهمی از آن بابت تماشای فیلم و خرید کتاب صرف میشود.
این بررسی که توسط دیدهبان Cetelem انجام شده است، حاکی است که ۲۵ درصد فرانسویها حدود ۲۵ یورو و ۲۶ درصد هم حدود ۵۰ تا ۹۹ یورو در بخش فرهنگ هزینه میکنند.
نکته جالب در این بررسی آن است که بازنشستگان به رغم درآمد اندک خود ۷۵ یورو در ماه در این بخش هزینه میکنند. بیشترین هزینهها به خانوادههای دارای درآمد بالای ۴ هزار یورو در ماه است که ۹۷ یورو در ماه و پس از آن شهروندان پاریس با ۷۵ یورو در ماه است.
بر اساس این گزارش، ۸۵ درصد افرادی که در این بررسی مورد سوال قرار گرفتند، میگویند دست کم یک بار در سال برای تماشای فیلم به سینما میروند، ۸۴ درصد نیز اظهار کردند که دست کم یک بار در سال کتاب میخرند.
مهم ترین موانع ذکر شده برای توجه به حوزه فرهنگ برای ۶۳ درصد مشکل بودجه، برای ۴۲ درصد نداشتن وقت و برای ۲۲ درصد نبودن برنامهها یا خدمات فرهنگی مناسب در نزدیکی محل سکونت آنها عنوان شده است.
نویسنده: یاوری، حورا؛
مرداد ۱۳۹۷ – شماره ۱۳۱ (۲ صفحه _ از ۲۴ تا ۲۵)

مسأله خشونت و به خصوص خشونتهاي کلامي در ادبيات، تاثير شرايط محيطي در افزايش و کاهش آن، ارتباط آن با بحرانهاي دروني ناشي از ناملايمات و خشونتهاي بيروني، مسألهي پيچيدهاي است و مستلزم توجه به بسياري از عوامل که خط کشيدن ميان آنها نه ساده است و نه راهگشا. نه جدا کردن زبان از زندگي کار آساني است و نه جدا کردن عوامل مؤثر در شکلگيري شخصيت و عواطف آفرينندگان آثار هنري از ساختارهاي فرهنگي و اجتماعي. بررسي و تحقيق دربارهي پيوند اين عوامل و بازتاب آنها در ادبيات به خصوص در ده ههاي اخير با اهميت تمام مورد توجه قرار گرفته، و در شمار کارآمدترين معيارهايي است که ميتوان در بررسي تاريخ ادبيات يک کشور به کار گرفت، و بر پايهي آن دوره هاي مختلف ادبي و فرهنگي را از هم باز شناخت.
مصاحبه شونده: گیل آبادی، شهرام؛ مصاحبه کننده: آزما؛
مرداد ۱۳۹۷ – شماره ۱۳۱ (۴ صفحه _ از ۵۲ تا ۵۵)

شهرام گيلآبادي را تئاتريها به عنوان عضوي از جامعهي تئاتر کشور ميشناسند، يک کارگردان نسبتا موفق با اجراهاي متفاوت، خبرنگارها هم او را به نوعي از خود ميدانند و راديوييها همه دوستانش هستند و او را يکي از اهالي نسبتا قديمي راديو ميشناسند. معاون امور بينالمللي شهرداري سابق تهران بوده و در عين حال کمتر در فضاهاي سياسي ديده شده. نمايش يک دقيقه و سي ثانيه نخستين بارسال۹۶ در گيرودار تغييرات شهرداري روي صحنه رفت. که هم از نظر اجرا و هم زمان بر روي صحنه رفتن کمي عجيب و متفاوت بود. در يک دقيقه و سيزده ثانيه،سيما تيرانداز، پانتهآ بهرام، لادن مستوفي و مينا دريس بازي کردند و متن آن را محمد چرمشير و بهمن عباسپور نوشتهاند. اين نمايش امسال نيز براي بار دوم از اول تير در تالار شهرزاد روي صحنه رفت.
مصاحبه شونده، مجابی، جواد؛ مصاحبه کننده: اعلم، هوشنگ؛
مرداد ۱۳۹۷ – شماره ۱۳۱ (۶ صفحه از ۱۸ تا ۲۳)

دکترجواد مجابي يک شخصيت فرهنگي چند بعدي است، هرچند که بيشتر خود را نويسنده و شاعر ميداند اما طنزهايش نيز بسيار خواندني هستد و آثار پژوهشي ارزشمندي نيز در بين آثار او ميبينيم از جمله: نگاه کاشف گستاخ، تاريخ طنز ادبي در ايران، سرآمدن هنر طنز و …
مصاحبه شونده: دبیری، بهرام؛ مصاحبه کننده: سپاسگذار، حوریه؛
مرداد ۱۳۹۷ – شماره ۱۳۱ (۵ صفحه _ از ۱۱ تا ۱۵)

گاهي فکر ميکنم جهان يک سره به تسخير مافيا درآمده و عطش پول و تلاش براي پولشويي باعث شده که از هنر هم به عنوان ابزاري براي پولشويي و سوءاستفادههاي مالي به شکلهاي مختلف استفاده شود. برگزاري نمايشگاهها و حراجهاي هنري و جابهجايي ارقام ميلياردي و ارائهي آثاري که به عقيدهي صاحبنظران بسياري از آنها اصل نيستند و … ميخواهم در اينباره با هم حرف بزنيم.
نویسنده: عابد، ندا؛
مرداد ۱۳۹۷ – شماره ۱۳۱ (۱ صفحه _از ۷ تا ۷)

می گویند مطبوعات شاهدان راستین غصر خود هستند و این نقش آنچنان بزرگ است که در سراسر جهان با وجود پيشرفتهاي سريع تکنولوژي) به خصوص در زمينه ي ارتباطات (هرگز کم رنگ نشده و همهي کساني که طرفداران سينه چاک و شبانهروزي تکنولوژي ارتباطات هستند هم وقتي ميخواهند مقاله، مطلب يا يادداشتي ماندگار بنويسند، باز به سراغ همان يار هميشگي نويسندگان در طول تاريخ -قلم – ميروند.
نویسنده: اعلم، هوشنگ؛
مرداد ۱۳۹۷ – شماره ۱۳۱ (۲ صفحه_ از ۶ تا ۷)

نيمه دوم ماه سپتامبر ۱۹۴۵، ساز جهان به کوکي دگرساز شد. و زمانه ميرفت تا جهان بر بستر مرگ و ويراني بار ديگر متولد شود. کدامين جهان؟
از جنوب شرق آسيا، تا شمال اروپا تلي از ويراني زير سايهي شوم مرگ تلنبار بود و مردماني شبح گونه، چونان ارواحي برخاسته از لجه مرگ، در لاي و لوي ويرانهها پرسه ميزدند و در تاريک روشن افقي ناپيدا زندگي و بودن را ميجستند و شدن را.
پيش به سوي بيشعوري مطلق!
نویسنده: فکوهی، ناصر؛
مرداد ۱۳۹۷ – شماره ۱۳۱ (۳ صفحه _ از ۴۴ تا ۴۶)

با پياده شدن و شدت گرفتن سياستهاي نوليبرالي و گسترش روندهاي کالايي و تجاري شدن هنر، علم و فرهنگ و نوکيسگي و تازهبهدورانرسيدگي در اين حوزه ها، فرهنگ در عامترين معناي اين واژه از نهادها و ابزارهاي آموزش رسمي و غيررسمي تا دسترسي به اوقات فراغت سالم و سرگرميها و محصولات مطبوعاتي، ادبي، هنري و فرهنگي به دليل گراني و اشرافيگري، اسنوبيسم و بازي سلبريتيها و دلالان و رانتخواران فرهنگي، به سرعت در حال غيردموکراتيک شدن و دورشدن از دسترس عمومي و تبديل شدن به بازيچه هايي در دست قدرتهاي سياسي و فساد مالي هستند.