یکصد و شصت و پنجمین شماره ی ماهنامه ی آزما، ویژه نوروز ۱۴۰۱ منتشر شد.
در پرونده ی این شماره آزما که با عنوان «این وطن، مصر و عراق و شام نیست»، گفتگویی می خوانید با خانم دکتر ژاله آموزگار در مورد مفهوم وطن در دنیای امروز و خودباختگی برخی از ایرانیان در برابر مظاهر غربی و از جمله زبان و ضرورت باور به داشته ای فرهنگی و قومی ایران.
در همین پرونده دکتر ناصر فکوهی استاد انسان شناسی و علیرضا میرعلی نقی موسیقیدان و آهنگساز در گفتگوهایی مفهوم وطن در گفتمان امروز با مورد بررسی قرار داده اند و خانم دکتر مریم جلالی استاد دانشگاه نیز در گفتگویی مفهوم بازتاب وطن در ادبیات کودک را مورد بحث قرار داده اند .
یکی از مطالب ویژه ی این شماره ی آزما، نگاهی است به یک قرن تئاتر ایران از منظر شهرو خردمند،قطب الدین صادقی استاد تئاتر، صدرالدین زاهد بازیگر و کارگردان ،نغمه ثمینی وشمار دیگری از صاحبنظران عرصه تئاتر .
«خون قلم نریز برای گرفتن مزد»
عنوان مقاله ایست از دکتر قدرت الله طاهری در مورد سفارشی نویسی و رمان ها و کتاب های سفارشی که افرادی با پرداخت پول نوشتن آن را سفارش می دهند.
از دیگر مطالب این شماره آزما نگاهی به شعر ارمنی و مجموعه ای از داستانهای خواندنی است.آزما را از دکه های منتخب مطبوعاتی و کتابفروشی های معتبر تهیه کنید.