زندگی در جهان ممنوعیت‌ها
بازديد : iconدسته: گفت و گو

سانسور جنبه‌هاي گوناگوني دارد. از يک سو دولت‌ها و حکومت‌ها دست به سانسور نوشته‌ها و عقايد نويسندگان و هنرمندان مي‌زنند و از سوي ديگر گاه خود نويسندگان و هنرمندان در تقسيم‌بندي‌هاي فکري که به وجود مي‌آورند عقايد و آراي ديگران را حذف يا تخطئه مي‌کنند و گاه خالق اثر، خود دست به خودسانسوري مي‌زند تا اثرش براي عرضه با مشکل روبرو نشود.که درباره ي اين مسايل با مديا کاشيگر صحبت کرديم. او معتقد است سانسور با بشر به جهان آمده و از بين رفتني نيست. فقط مي‌توان به حذف سانسور زايد اميدوار بود.


iconادامه مطلب

از سوسیال دموکراسی تا استالینیسم
بازديد : iconدسته: گفت و گو

  آيا هنر متعهد صرفاً به معناي هنر حزبي و ايدئولوژيک است؟

به نظر مي‌آيد هنر و ادبيات متعهد (Engagement Literature / Art) مي‌تواند به لحاظ اصطلاحي، معنايي بسيار فراتر از آن‌چه ژان پل سارتر (۱۹۸۰ – ۱۹۰۵) برآن تأکيد مي‌کرد، داشته باشد. به عبارت ديگر، همه‌ي گرايش‌هاي سياسي، اجتماعي، فرهنگي، فکري، ديني و غيره، که در جست‌وجوي ساختاري هنري و ادبي هستند، کم و بيش در اين مجموعه جا مي‌گيرند. به عنوان مثال، محمدرضا حکيمي، عالم تجددخواه مذهبي، به جست‌وجوي تعريف و نمونه‌هاي تعهد مذهبي در ادبيات منظوم اسلامي و شيعي در دو زبان فارسي و عربي برآمده است (ادبيات و تعهد در اسلام، ۱۳۵۸).


iconادامه مطلب

سانسور غیر رسمی خطرناک تر از سانسور دولتی
بازديد : iconدسته: دسته‌بندی نشده

تئاتر هم مانند ديگر هنرها پيوسته با خط قرمزها و بايد و نبايدهاي بسيار روبرو بوده «بايد و نبايد»هايي که در شرايط مختلف شمار و غلظت آن‌ها تغيير کرده است و به همين دليل بخشي از تفکر و توان ذهني هنرمندان تئاتر پيوسته صرف يافتن راه‌هايي براي دور زدن خط قرمزها و يا عبور از آن‌ها شده. تلاشي گاه موفق و گاه پذيرنده شکست.


iconادامه مطلب

خودسانسوری بدتر از سانسور دولتی است
بازديد : iconدسته: گفت و گو

ناصر فکوهي نويسنده و مترجم و دانشيار انسان‌شناسي دانشکده‌ي علوم‌اجتماعي دانشگاه تهران و عضو انجمن بين‌المللي انسان‌شناسي و ايران‌شناسي است. وي رئيس گروه انسان‌شناسي و هنر فرهنگستان هم هست.


iconادامه مطلب

کار هنر باز آفرینی واقعیت است نه بازنمایی آن
بازديد : iconدسته: گفت و گو

نام دکتر ايرج پارسي‌نژاد با مجموعه‌ي تاريخ نقد ادبي در ايران گره خورده است. مجموعه‌اي جامع و فارغ از حب‌و بغض‌ها که در زمينه‌ي نقد ادبي معاصر ديده مي‌شود،درباره ي نقد. ايرج پارسي‌نژاد در سال ۱۳۳۸به دانشکده‌ي ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران در رشته ي زبان و ادبيات فارسي راه‌يافت و از نخستين دوره‌ي فوق‌ليسانس زبان‌شناسي دانشکده ادبيات تهران در سال ۱۳۴۴ فارغ‌التحصيل شد.


iconادامه مطلب

نقد تئوریک گرفتار در افسون نام ها
بازديد : iconدسته: گفت و گو

حورا ياوري،دل بسته ي فرهنگ است و ادبيات.فرهيخته اي که روانشناسي مي خواند.اما به ادبيات و نقد روان شناختي آثار ادبي مشغول است و انتشار چند کتاب ارزشمند در اين زمينه نشان از علاقه و دانش او در اين زمينه دارد.او در آمريکا زندگي و کار مي کند.همکاري در تدوين دانشنامه ي ايرانيکا .او چندي پيش به ايران آمده بود اما در آن فرصت اندک مجال براي ديدار و گفت و گو فراهم نشد و اين گفت و گو به مدد تکنولوژي و از طريق ايميل انجام شد که غنيمتي است.


iconادامه مطلب

برنده نوبل از دیدگاه ویراستارش
بازديد : iconدسته: گزارش

آليس مونرو يا به نام اصلي اشآليس ليزلا نويسنده‌ي داستان کوتاه، روز ۱۰ جولاي ۱۹۳۱ در شهر وينگام انتاريوي کانادا به دنيا آمد. از اليس مونرو به عنوان يکي از مهم‌ترين داستان کوتاه‌نويسان معاصر نه فقط در کانادا بلکه، در تمام دنياي انگليسي زبان ياد مي‌شود.


iconادامه مطلب

سایر صفحات سایت

Copyright © 2013 _ Design by : MrJEY