نازیا بارانی با اشاره به اینکه زبان فارسی به عنوان «زبان خارجی دوم» جزء برنامههای درسی دانشجویان دانشکده زبانشناسی دانشگاه سالامانکا در اسپانیاست میگوید: در این ترم در کلاس آموزش زبان فارسی ما ۴۱ نفر دانشجو ثبتنام کردهاند که این تعداد بیسابقه است.
استاد زبان فارسی دانشگاه سالامانکا در اسپانیا که مسئولیت «اتاق مطالعات ایران» را نیز در این دانشگاه برعهده دارد، این خبر را مسرتبخش دانسته و در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده نوشته است: دانشگاه سالامانکا با قدمتی هشتصدساله، یکی از قدیمیترین دانشگاههای اروپاست و هرساله دانشجویان بسیاری از بیش از یکصد کشور دنیا در آن پذیرفته و مشغول به تحصیل میشوند. در دانشکده زبانشناسی این دانشگاه بیش از ۲۰ زبان مختلف ارائه و تدریس میشود که یکی از آنها زبان فارسی است.
من از سال ۲۰۰۷ بهصورت مستمر آموزش زبان فارسی را بهعنوان یک «درس عمومی» در دانشکده زبانشناسی آغاز کردم. علیرغم اینکه اسپانیاییها آشنایی چندانی به این زبان نداشتند و استقبال کمی از آن میکردند و با وجود تمام موانع و مشکلات بر سر راهمان ناامید نشدیم و دست از ترویج و شناساندن فرهنگ و آموزش زبان مادریمان برنداشتیم و در این راه ثابتقدم ماندیم؛ و هرساله خوشبختانه شاهد افزایش تعداد دانشجویان علاقهمند به آموزش زبان فارسی بودیم.
از سال ۲۰۱۷ پس از سپری شدن چندین سال تلاش و پیگیریهای مداوم سرانجام توانستیم زبان فارسی را بهعنوان «زبان خارجی دوم» به غیر از زبان انتخابی و عمومی، جزء برنامههای درسی دانشجویان این دانشکده در دورههای مختلف قرار دهیم. یادآوری میکنم دانشکده زبانشناسی سالامانکا تنها مکانی است در اسپانیا که این زبان را به عنوان «زبان خارجی دوم» ارائه میکند. در همین سال توانستیم درس «اندیشه و فرهنگ ایرانی» را نیز ارائه دهیم.
خبر مسرتبخشی که باید بیان کنم این است که با وجود ویروس کرونا و شرایط خاصی که امسال شاهد آن هستیم و با توجه به اینکه دانشجویان بسیار اندکی در برخی از کلاسها ثبتنام کردهاند ولی در این ترم در کلاس آموزش زبان فارسی ما ۴۱ نفر دانشجو ثبتنام کردهاند که این تعداد بیسابقه است و به جرات میتوانم بگویم در تمام مراکز دانشگاهی و آموزشی که در کشور اسپانیا به امر آموزش و تدریس زبان فارسی میپردازند، کمتر مرکزی چنین موفقیت و پیشرفتی داشته است. در درس «اندیشه و فرهنگ ایرانی» نیز فعلا ۲۶ نفر ثبتنام کردهاند.
خوب است در اینجا در رابطه با فـعالیتهای تحقیقی جدیدم اعلام کنم که مسئولیت پروژه نوآوری، علمی و پژوهشی با عنوان «نقش زن در سینمای ایرانی» را برعهده دارم. البته در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نیز مسئول پروژههای تحقیقی و پژوهشی دیگری بودم. این پروژهها در فراخوان عمومی از میان پروژههای پیشنهادی بسیاری که از سراسر دانشکدههای سالامانکا به دانشگاه ارائه و اعلام شده بودند، مورد پذیرش قرار گرفتهاند و به همین دلیل بسیار حائز اهمیت هستند.