تحقیقات جدید نشان داده کودکان و نوجوانان آلمانی بیشتر از یوتیوب، به مطالعه کتاب علاقهمند هستند.
به گزارش ایسنا، «دویچه وله» نوشت: حدود دوسوم بچههای ۱۳ سال به پایین آلمانی چندینبار در هفته مطالعه میکنند. مجلات هنوز برایشان جذاب است و تنها یکسوم این گروه سنی برای سرگرم شدن به سراغ یوتیوب میروند.
با وجود آمار ناامیدکنندهای که اخیرا درباره کاهش استقبال از کتاب و همهگیر شدن استفاده از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی در کشورهای مختلف منتشر میشود، کشور آلمان با انجام تحقیقاتی به این نتیجه رسیده که میتواند به آینده کتاب و کتابخوانی در این کشور امیدوار باشد.
در این پژوهش، ۶۱ درصد شرکتکنندگان ۱۳ سال به پایین، مرتبا مطالعه دارند و بیش از نیمی از آنها در طول هفته برای خواندن نشریات کودک و نوجوان و کمیک، وقت صرف میکنند.
این تحقیق که با همکاری شش ناشر آلمانی انجام شده، عادات حدود ۱۳۰۰ کودک و نوجوان را با مصاحبه با والدینشان مورد بررسی قرار داده است.
۶۲ درصد این افراد از اینترنت و برنامههای موبایلی استفاده میکنند اما تنها ۳۴ درصد آنها که بین ۶ تا ۱۳ سال دارند، به تماشای ویدیو در یوتیوب میپردازند. ۲۸ درصد آنها هم برای بازی ویدیویی وقت میگذارند.
تنها تلویزیون است که در این رقابت توانسته کتاب را شکست دهد؛ ۹۳ درصد کودکان چهار تا پنجساله چندینبار در هفته تلویزیون تماشا میکنند و ۹۷ درصد نوجوانان ۱۰ تا ۱۳ ساله مرتبا برنامههای تلویزیون را میبینند.
دیویدی و بلو-ری هم جای چندانی در اوقات فراغت کودکان و نوجوانان آلمانی ندارد؛ تنها ۱۵ درصد ۶ تا ۱۳ سالههای این کشور مرتب از این ابزار سرگرمی استفاده میکنند.
با این حال، علاقه به کتاب به معنای دور ماندن از فناوری دیجیتال نیست؛ ۳۷ درصد کودکان آلمانی که بین ۶ تا ۹ سال سن دارند، از تلفن همراه و هوشمند استفاده میکنند. این رقم درباره افراد ۱۰ تا ۱۳ ساله به ۸۴ درصد افزایش پیدا میکند.
در گروه دوم، برنامه واتساپ جای سرویس پیام کوتاه را گرفته و تنها یکچهارم آلمانیهای ۱۰ تا ۱۳ ساله، از فیسبوک استفاده میکنند.