یاکوب بورکهارت در کتاب «فرهنگ رنسانس در ایتالیا»، که بهتازگی با ترجمه محمدحسن لطفی به چاپ سوم رسیده است، مستنداً نشان میدهد که از منظر سیاسی، شاهان جبار و خونخوار، آغازگران رنسانس در ایتالیا بودند.
کثرت این شهریاران، جنگ دایمی آنها با خودشان و با پاپها، یک خودکامگی افسارگسیخته را به تعامل حق و قانون تبدیل کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چاپ سوم «فرهنگ رنسانس در ایتالیا» (Die kultur der renaissance in italian.۱۹۴۱) نوشته یاکوب بورکهارت (Jacob Burckhardt) با ترجمه محمدحسن لطفی منتشر شد.
جنبش رنسانس با رجوع به یونان، انسان را در مرکز تاملات فکری و هنری خویش قرار داد و منشاء تحولی شگرف در انسانشناسی و فرهنگ اروپا شد. خاستگاه این پویش فرهنگی، نخستین بار در ایتالیا بود. یاکوب بورکهارت در کتاب «فرهنگ رنسانس در ایتالیا» مستنداً نشان میدهد که از منظر سیاسی، شاهان جبار و خونخوار آغازگران رنسانس در ایتالیا بودند. کثرت این شهریاران، جنگ دایمی آنها با خودشان و با پاپها برای زمین بیشتر و ثروت و قدرت بیشتر، یک خودکامگی افسارگسیخته را به تعامل حق و قانون تبدیل میکند.
به گزارش کتابنیوز، یاکوب بورکهارت (۱۸۹۷-۱۸۱۸) یکی از بزرگترین پژوهندگان تاریخ در قرن نوزدهم و مشهور به پدر تاریخ هنر است. در سال ۱۸۵۳ نخستین نوشته خود را با عنوان عصر کنستانتین بزرگ و در ۱۸۶۷ هنر معماری رنسانس در ایتالیا را منتشر کرد و پس از مرگش مقالههایی درباره تاریخ هنر در ایتالیا، مقالههایی در تاریخ فرهنگ یونان، تأملات در تاریخ جهان و داوری هایی درباره تاریخ و تاریخ نویسان انتشار یافت.
مهمترین اثر وی «فرهنگ رنسانس در ایتالیا» (The Civilization of the Renaissance in Italy) است که در ۱۸۶۰ میلادی در دویست نسخه منتشر گردید. با وجود نوشتههای متعدد درباره رنسانس، کتاب فرهنگ رنسانس در ایتالیا نخستین کتابی است که درباره رنسانس نوشته شده است و از کلاسیکهای درجه اول به شمار میآید که به همه زبانهای مهم اروپایی ترجمه شده است و در ایران توسط محمدحسن لطفی تبریزی از نسخه آلمانی ترجمه شده است.
موضوعاتی چون ایتالیا در قرن چهاردهم میلادی، فرمانروایان قرن چهاردهم، فرمانروایان قرن پانزدهم، جباران کوچک، خاندانهای شهریاری بزرگ، مخالفان جباریت، دولتشهرهای جمهوری: ونیز و فلورانس، سیاست خارجی دولتهای ایتالیایی، جنگ همچون اثر هنری، مقام پاپ و خطرهایی که با آن پیوسته بود و وطن پرستان ایتالیا عناوین فصل اول کتاب است. در بخشهای بعدی، دولت ایتالیایی و شخصیت فردی، تکامل شخصیت، شهرت و افتخار در دوره رنسانس، احیای فرهنگ دوران باستان، برابری طبقات، لباس و مُد، زبان و زندگی اجتماعی، رسوم و آداب معاشرت، آگاهی از داوری در اخلاق ایتالیاییهای دوره رنسانس، دین در زندگی روزانه، روح رنسانس و دین، نفوذ خرافات دوره باستان و در انتها شکاکیت و بی ایمانی عمومی مواردی است که نویسنده به آنها پرداخته است.
چاپ سوم کتاب «فرهنگ رنسانس در ایتالیا» نوشته یاکوب بورکهارت با ترجمه محمدحسن لطفی در ۵۱۲ صفحه و با قیمت ۱۲۰هزار تومان توسط طرح نو منتشر شده است.