ایبنا نوشت: اتحادیه ناشران دانشگاهی آمریکا (AUPresses) به تازگی گزارشی از جمعیت کارمندان انتشارات دانشگاهی منتشر کرده است که ظاهراً موج جدیدی از اعتراضات را ایجاد کرده است.
ماه ژوئن سال گذشته که جرج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی زیر زانوهای افسر سفیدپوست جان خود را از دست داد، هنوز هم شورشهای خیابانی و اعتراض به نژادپرستی در این کشور ادامه دارد و هرچند گاهی اعتراضهای مدنی به تبعیض نژادی در این کشور مشاهده میشود.
اتحادیه ناشران دانشگاهی آمریکا (AUPresses) به تازگی گزارشی از جمعیت کارمندان انتشارات دانشگاهی منتشر کرده است که ظاهراً موج جدیدی از اعتراضات را ایجاد کرده است. این اتحادیه در گزارش خود نابرابری جنسیتی و نژادی در اکثر انتشارات دانشگاهی در این کشور را محکوم کرده است.
اتحادیه مذکور در گزارش سالیانه خود ضمن ارائه آمارهای کاملی از پرسنل فعال در انتشاراتیهای دانشگاههای سراسر آمریکا میگوید متاسفانه ناشران دانشگاهی بیش از حد سفید هستند. در این گزارش آمده است: سرشماری و آمارگیری از ناشران در ماه مارس سال گذشته نیز نتایج مشابهی داشته و باید گفت که هنوز کتابهای منتشر شده در آمریکا و حتی آن کتابهایی که در اعتراض به نژادپرستی منتشر میشوند را سفیدپوستان چاپ میکنند.
اتحادیه ناشران دانشگاهی که امسال ۸۴ سال از زمان تاسیس آن میگذرد، متشکل از ۱۵۰ سازمان غیرانتفاعی و خصوصی دانشگاهی در سراسر کشور آمریکاست که در واقع نهادی غیردولتی محسوب میشود. این اتحادیه در گزارشهای سالانه خود وضعیت نشر دانشگاهی در این کشور را بررسی ولی در سالهای گذشته به خود کارکنان این انتشاراتیها نیز حساسیت نشان داده است.
«برنا مکلافلین» مدیر ارتباطات و تحقیقات اتحادیه ناشران دانشگاهی آمریکا در یادداشتی که ضمیمه این گزارش شده است، مینویسد: مسئله نژادپرستی تنها در دو سال اخیر مطرح شده است ولی وقتی دقیقتر به موضوع نگاه میکنیم مثل آبهای فاضلاب زیر زمینی سالها در جریان بوده است و هنوز هم بسیاری از انتشارات دانشگاههای آمریکا با این آبهای آلوده تغذیه میکنند.
وی نوشت: مسئله نژادپرستی در آمریکا پدیدهای جدید نیست؛ ولی تلاشهای بسیاری برای رفع آن در اکثر سطوح جامعه شده است که البته تا حدود زیادی موفق بوده ولی هنوز به خصوص در سطح ناشران دانشگاهی کافی نیست. هنوز راه زیادی برای تمیزکردن محیط زیست خود از چنین تبعیضهایی داریم. در بریتانیا هم وضعیت بهتر از آمریکا نیست و آنجا نیز هنوز نژادپرستی یک مسئله و معضل چالشبرانگیز دولت و مردم است.