نقاشی‌ها و نامه‌های شخصی «کافکا» در ویترین اینترنت
بازديد : iconدسته: ادبیات

جموعه‌ای از دست‌نوشته‌ها، نامه‌ها و طراحی‌های شخصی «فرانتس کافکا»، از چهره‌های سرشناس ادبیات قرن بیستم، پس از ترمیم، فهرست برداری و تهیه نسخه دیجیتال، روی شبکه جهانی اینترنت در دسترس عموم قرار گرفت.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از بی‌بی‌سی انگلیسی، این کلکسیون دیجیتال شامل سه پیش نویس از داستان تدارک عروسی در روستا از کافکا، دفترچه‌ای که در آن زبان عبری تمرین می‌کرد و صدها نامه، طراحی و سفرنامه شخصی از اوست.

کافکا استعدادش در هنر طراحی را در اولین سال ورود به دانشگاه کشف کرد. بیشتر نقاشی‌های او یا کاریکاتورهای گروتسک از مردمی است که ملاقات کرده بود یا طراحی از چهره خودش.

نقاشی‌ها و نامه‌های شخصی «کافکا» در ویترین اینترنت
۳ پیش‌نویس از داستان تدارک عروسی در روستا به قلم کافکا

این مجموعه نفیس از خالق شاهکارهایی چون محاکمه (۱۹۲۵) و قصر (۱۹۲۶) توسط ماکس برود (Max Brod) نویسنده و روزنامه‌نگار یهودی و دوست وی برای کتابخانه ملی سرزمین‌های اشغالی به ارث گذاشته شد. کافکا آثارش را به برود سپرده بود و خواسته بود پس از مرگش آنها را بسوزاند. اما برود در عوض این آثار را منتشر کرد و باعث شد کافکا به یکی از بزرگترین نویسندگان قرن بیستم تبدیل شود. پس از مرگ برود در سال ۱۹۶۸، کلکسیون کافکا هم ناپدید شد و کتابخانه ملی در سرزمین‌های اشغالی ۱۱ سال تمام برای تصاحب آن تلاش کرد. تکه‌های این پازل ادبی در آلمان، سوئیس و صندوق اماناتی در سرزمین‌های اشغالی پیدا شد. آخرین تکه این کاغذهای نفیس در سال ۲۰۱۹ به سرزمین‌های اشغالی رسید.

نقاشی‌ها و نامه‌های شخصی «کافکا» در ویترین اینترنت
طرحی از کافکا

اگر برود نبود، آثار کافکا بدون تردید به دست فراموشی سپرده می‌شدند. این نویسنده معروف اهل چک، در سال ۱۹۲۴ پس از هفت سال مبارزه با بیماری سل، در ۴۱ سالگی درگذشت. حدود ۱۵ سال پس از این اتفاق، برود به ناچار از چک اسلواکی تحت محاصره نازی‌ها به تل آویو فرار کرد. وی آثار کافکا را در یک چمدان همراه خود برد و بعدها بسیاری از آنها را منتشر کرد. وقتی برود چشم از دنیا فرو بست، این کلکسیون را برای منشی خود استر هاف (Esther Hoffe) به جا گذاشت و از او خواست آنها را به دست کتابخانه ملی سرزمین‌های اشغالی برساند.

نقاشی‌ها و نامه‌های شخصی «کافکا» در ویترین اینترنت
کارت پستال‌های کافکا برای دوستش ماکس برود

اما هاف تا زمان مرگش در سال ۲۰۰۷ این کلکسیون را نزد خود نگه داشت؛ وی بخشی از این دست نوشته ها، طراحی‌ها و نامه های باارزش را در آپارتمان خود در تل آویو نگه داشت و مابقی را در صندوق امانی در سرزمین های اشغالی و سوئیس.  وی در سال ۱۹۸۸ دست نوشته رمان ناتمام محاکمه را به قیمت ۲ میلیون دلار فروخت. با درگذشت هاف، کتابخانه ملی از دخترانش خواست به وصیت برود عمل کرده و باقی دست نوشته ها را به کتابخانه اهدا کنند اما با این درخواست مخالفت شد و یک سال بعد کتابخانه از راه قانون وارد شد. در نهایت دیوان عالی سرزمین‌های اشغالی به نفع کتابخانه رای داد و فرمان داد دست‌نوشته‌ها و دیگر اسناد مربوطه به آنها تحویل داده شود.

نقاشی‌ها و نامه‌های شخصی «کافکا» در ویترین اینترنت
سفرنامه دست‌نویس کافکا از سفر به پاریس (۱۹۱۱)

اورن وینبرگ (Oren Weinberg) رئیس کتابخانه ملی سرزمین‌های اشغالی در این باره می‌گوید: کاغذهای فرانتس کافکا حالا به جمع میلیون‌ها شیء دیگری اضافه خواهد شد که در سالهای اخیر با هدف حفاظت از دارایی‌های فرهنگی و به ارث گذاشتن آن برای نسل آیندگان به صورت آتلاین در دسترس قرار گرفته‌‍اند.

وینبرگ افزود: پس از چند سال طولانی که این اسناد از دسترس عموم خارج بودند، مفتخریم که حالا آنها را به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران و میلیون‌ها طرفدار کافکا در جهان بگذاریم.


iconادامه مطلب

سایر صفحات سایت

Copyright © 2013 _ Design by : MrJEY