شرکت گوگل به تازگی اعلام کرده است که قصد دارد تعداد بیشتری از کتابهای الکترونیک منتشر شده در بازار اروپا و آمریکا را به کتاب صوتی تبدیل کند.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گودریدر، شیوع ویروس کرونا و اعمال قوانین قرنطینه در بسیاری از کشورهای جهان موج گرایش مردم به سمت کتابهای الکترونیک و صوتی را چندبرابر کرده است و به نوعی همهگیری کرونا هرچند در بسیاری از موارد منجر به آسیبهای اقتصادی شده است اما ظاهرا صنعت انتشار کتابهای صوتی را پر رونق کرده است.
براساس گزارش انجمن ناشران آمریکا از درآمد ۱۳۶۰ ناشر در آمریکا، پس از آغاز همهگیری کرونا و در سال۲۰۲۰ بخش کتابهای صوتی در انتشاراتیهای مورد مطالعه برخلاف کتابهای چاپی رشدی ۱۵درصدی و حجم دانلود کتاب صوتی برای کودکان در آمریکا ۵۰درصد افزایش داشته است. البته با توجه به اینکه هزینههای تولید کتابهای صوتی بالاست تقریباً همه ناشران معتبر سعی میکنند کتابها را گلچین کنند و تنها تعداد معدودی از کتابها به نسخههای صوتی تبدیل میشوند.
در این میان شرکت گوگل به تازگی اعلام کرده است که قصد دارد تعداد بیشتری از کتابهای الکترونیک منتشر شده در بازار اروپا و آمریکا را به کتاب صوتی تبدیل کند. مسئولان موتور جستجوی اینترنتی میگویند با استفاده از هوش مصنوعی و نرمافزارهای اتوماتیک تبدیل متن به صدا قصد دارند بسیاری از کتابهای الکترونیک را به صوت تبدیل کنند.
بخشی از تکنولوژی مورد استفاده گوگل در تبدیل متن به صوت هم اکنون در دسترس عموم قرار داده شده است ولی مسئولان این شرکت میگویند در فنآوری پیشرفتهای موسوم به TTS توجه به صوت و لحن گوینده کتابهای صوتی نیز رعایت شده است.
مسئولان گوگل میگویند در حال مذاکره با ناشران معتبر اروپایی و آمریکایی هستند تا استفاده از کتابهای الکترونیک و مسئله حقوق کپیرایت مشکلی ایجاد نشود. ظاهراً مسئولان گوگل در تبدیل کتابهای الکترونیک مثل ناشران به پرفروش بودن آثار توجهی ندارند و تمام کتابهای الکترونیک قرار است به نسخه های صوتی تبدیل شود.