رایزنی برای افزایش ساعت فعالیت تئاتری‌ها تا اجراهای برخط
بازديد : iconدسته: تئاتر

تئاتر از شاخه‌های حوزه فرهنگ و هنر در هفته جاری با اتفاقات متعدد روبه‌رو بود که از مهمترین آنها می‌توان به رایزنی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ برای افزایش ساعت فعالیت هنرمندان تئاتر تا جشنواره‌ها و اجراهای برخط اشاره کرد.

همزمان با پشت سرگذاشتن نیمه آبان ماه و ورود به دومین ماه تعطیلی مجدد فعالیت هنرمندان تئاتر و تماشاخانه‌ها به سبب شیوع موج سوم و گسترش فاجعه بار ویروس کرونا در کشور از یک سو و از سوی دیگر نزدیک شدن به فصل برگزاری اغلب جشنواره‌ها و رویدادهای تئاتری کشور که در نیمه دوم هر سال شاهد اجرایی شدن آنها هستیم، اعلام آغاز مجدد فعالیت هنرمندان تئاتر از ۲۰ آبان ماه مانند دمیدن نسیم امیدبخشی به کالبد فعالان و دست‌اندکاران عرصه تئاتر کشور به شمار می‌رود.

هر چند در اطلاعیه ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر فعالیت مراکز فرهنگی و هنری تا ساعت ۱۸، این مساله را برای هنرمندان تئاتر که غالبا فعالیت خود را بعد از ساعت ۱۸ آغاز و تا ساعات ابتدایی شب ادامه می دادند، با تناقض مواجه کرده است اما از سوی دیگر قول مدیران و دست‎اندرکاران عرصه تئاتر کشور مبنی بر تعامل و همکاری با مدیریان بالادستی برای افرایش ساعت کار و فعالیت هنرمندان تئاتر بار دیگر شوق شروع مجدد فعالیت هنرمندان نمایش را در آینده نزدیک با تاکید بر رعایت حداکثری شیوه‌نامه‌های بهداشتی میان خانواده تئاتر کشور ایجاد کرده است.

آنچنان که به سبب نزدیک شدن به اوج فعالیت‌های جشنواره‌ای تئاتر کشور که غالبا در نیمه دوم سال است، هنرمندان و مسئولان دست در دست هم تلاش می کنند تا با ارائه راه‌کارهای خلاقانه بتوانند برنامه‌ها و رویدادهای تئاتری کشور را در روزها و ماه‌های پیش‌رو، زیر سایه سنگین ویروس کرونا برنامه‌ریزی و اجرایی کنند.

در همین راستا از گوشه و کنار ایران خبر فعالیت‌های اهالی این هنر در عرصه‌های مختلف تولید، اجرا و جشنواره‌ها به گوش می‌رسد.

از مهمترین رویدادها و اتفاقات این هفته می‌توان به رایزنی مدیر کل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای افزایش ساعت فعالیت هنرمندان تئاتر، انتشار فراخوان بیست‌وسومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، قطعی شدن برگزاری برخط جشنواره تئاتر مقاومت، معرفی هیات انتخاب آثار صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت، رونمایی از نشان جدید انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، اکران برخط دو نمایش «هفت‌خوان کودکان» و «قصه‌های سفر پرماجرای کشتی نوح»، نهایی شدن برگزاری جشنواره تئاتر تک نفره «دیوار» به شکل برخط، دو انتصاب در سی‌ونهمین جشنواره‌ تئاتر فجر، اعلام مهلت ارسال آثار در دو بخش جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک و رخدادهای دیگر اشاره کرد.

اگر پیگیری بی وقفه اخبار ویروس کرونا کمتر زمانی برای رصد اخبار تئاتر برای شما باقی گذاشته در گزارش پیش رو مهمترین اخبار این حوزه را در بازه زمانی ۱۲ تا ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۹ مرور کنید.

رایزنی‌ برای افزایش ساعت فعالیت هنرمندان تئاتر

قادر آشنا مدیرکل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره بر رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سوی اهالی تئاتر در دور نخست از سرگیری اجرای آثار نمایشی گفت: با استناد به آن کارنامه موفق تلاش‌ و رایزنی می‌کنیم ساعت فعالیت هنرمندان تئاتر را افزایش دهیم.

هم‌زمان با اعلام بازگشایی مجدد فعالیت‌های فرهنگی و هنری در تهران از ۲۰ آبان‌ برای گروه‌هایی که در شاخه سوم مشاغل و حرفه‌های اجتماعی کشور قرار می‌گیرند موجی از خوش‌بینی میان هنرمندان عرصه تئاتر نیز به وجود آمد. اما آنچه به‌عنوان چشم اسفندیار این برنامه مورد نقد هنرمندان عرصه تئاتر قرار گرفته است، ساعت اعلام‌شده فعالیت‌ها آنهاست که طبق گفته مسئولان حداکثر تا ساعت ۱۸ عنوان شده است. در حالیکه براساس شیوه برنامه‌های تئاتری در کشور عموماً فعالیت هنرمندان تئاتر و تماشاخانه‌ها تازه از ساعت ۱۸ به بعد آغاز می شود.

آشنا در گفت‌وگو با ایرنا گفت: در جلسات متعددی که با مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همچنین اداره کل ارشاد استان تهران و ستاد ملی مقابله با کرونا داشتیم همواره درباره لزوم اهمیت فعالیت هنرمندان تئاتر به‌ویژه در حوزه معیشت و اقتصاد خانواده آن‌ها به گفت‌وگو پرداختیم. در تمام این گفت‌وگوها بر ملاحظات رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و امکانات متفاوتی که فعالیت هنرمندان تئاتر همواره با آن گره خورده است بارها مورد اشاره قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: از سوی دیگر نباید فراموش کنیم کرونا در کشور به شدت افزایش یافته و وقتی خبر درگذشت ۴۵۹ نفر از هم‌وطنان عزیزمان را می‌شنویم باعث می‌شود دامنه فعالیت‌های خود را بر محور احتیاط بیشتر و رعایت موارد جلوگیری از شیوع این ویروس استوار کنیم.

آشنا با اشاره به کارنامه موفق فعالیت هنرمندان تئاتر در ابتدای تیرماه ۱۳۹۹ بعد از تعطیلی چهار ماهه از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور از ابتدای اسفند ۱۳۹۸ تا پایان خرداد ۱۳۹۹ گفت: باتوجه به ساعات متفاوت فعالیت هنرمندان تئاتر در تماشاخانه‌ها و میزبانی از مخاطبان که عموماً ساعاتی بعد از ساعت ۱۸ شروع شده و تا ساعت‌های ابتدایی شب ادامه دارد در تعامل و گفت‌وگو با مدیرکل ارشاد استان تهران، استانداری و همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا بر این مسئله تاکید داشته‌ایم که بتوانیم با رعایت بیشتر و حداکثری شیوه‌نامه‌های بهداشتی حتی اگر شده چیزی حدود یک یا دو ساعت بیشتر از ساعت ۱۸ اجازه فعالیت به هنرمندان تئاتر داده شود.

انتشار فراخوان بیست‌وسومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر

قدرت اله طمیمیان معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند در خصوص انتشار فراخوان بیست‌وسومین جشنواره ملی تئاتر فتح خرمشهر، گفت: این فراخوان در دو بخش و شیوه متفاوت و با مشارکت اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند منتشر شد.

وی با بیان اینکه با توجه به شرایط جاری و برگزار نشدن مسابقه تئاتر صحنه‌ای و مسابقه تئاتر میدانی و خیابانی جشنواره، بخش‌های جشنواره در دو بخش و در سال جاری برگزار خواهد شد، افزود: بخش اول «مسابقه نمایشنامه‌نویسی» است که این بخش در گستره ملی برگزار خواهد شد؛ بخش دوم «حمایت از تولید تئاتر در منطقه آزاد اروند» است که این بخش صرفاً با حضور گروه‌های منطقه آزاد اروند برگزار می‌شود.

ترغیب نمایشنامه نویسان به خلق آثار ارزشمند نمایشی، تقویت رویکرد پژوهش محور در خلق نمایشنامه‌های موضوعی، بررسی موشکافانه موضوعات و رویدادها و زندگی‌نامه شخصیت‌های دفاع مقدس و تأثیر آن بر جامعه، پرداختن به نظریه مقاومت و تأثیرات آن در سبک زندگی جوامع و همچنین بزرگداشت حماسه آزادسازی خرمشهر قهرمان و نکوداشت مقاومت جوانان و مردم شهر در کنار رزمندگان اسلام از مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشنواره به شمار می‌رود.

از برگزاری برخط تا معرفی هیات انتخاب آثار صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت

دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت از برگزاری این جشنواره به‌ صورت برخط خبرداد.

حمید نیلی دبیر این جشنواره با اعلام این خبر گفت: با توجه به شرایط کرونایی کشور، ما از ابتدا برای برگزاری جشنواره با دو برنامه‎ریزی متفاوت پیش رفتیم. گرچه پاک کردن صورت مسئله و برگزار نکردن جشنواره راحت‌ترین تصمیم بود، به احترام تئاتر و هنرمندان سخت‌کوش تئاتر کشور برآن شدیم تا جایی که می‌توانیم و با پیش‌فرض‌های متفاوت نسبت به برگزاری جشنواره هفدهم و به نتیجه رسیدن زحمات هنرمندان، اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی افزود: حال با توجه به شرایط وخیم موج سوم و اضطراری بودن شرایط کشور، طی جلسه‌ای که چند روز پیش در ستاد برگزاری داشتیم تصمیم برآن شد که هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت به صورت آنلاین در نیمه دوم آذرماه برگزار شود.

مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس در پایان گفت: برگزاری بخش خیابانی و محیطی با توجه به باز بودن فضا و مکان‌های اجرایی، با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی به‌صورت زنده برگزار خواهد شد.

معرفی هیات انتخاب آثار بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر مقاومت

با حکم حمید نیلی دبیر هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، اعضای هیات انتخاب آثار بخش صحنه‌ای این جشنواره متشکل از رحمان سیفی‌آزاد، خیرالله تقیانی‌پور و سعید نجفیان معرفی و منصوب شدند.

هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت به‌ همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد.

رونمایی از نشان جدید انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس

نشان جدید انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس با حضور اعضای هیات مدیره بنیاد فرهنگی روایت فتح رونمایی و معرفی شد.

این نشان که تلفیق نماد خنده و گریه در تئاتر و دو رنگ قرمز و سبز است، توسط حامد مغروری طراح و گرافیست جوان کشور طراحی شده و عنوان این نشان نیز توسط روح الله ابوالفضلی خوشنویس کشور نگاشته شده‌ است.

انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح به‌ عنوان مرکز تخصصی هنرهای نمایشی، وظیفه و رسالت ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را از طریق هنر نمایش بر عهده دارد.

اکران برخط دو نمایش «هفت‌خوان کودکان» و «قصه‌های سفر پرماجرای کشتی نوح»

فیلم نمایش «هفت‌خوان کودکان» به نویسندگی و کارگردانی حسین مزینانی از تولیدات مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب طرح نمایش‌نما در فضای مجازی اکران شد.

نمایش «هفت‌خوان کودکان» ویژه کودکان ۵ تا ۱۲ سال است و هنرمندانی همچون محمدرضا معجونی، حسین مزینانی، فرشید عسگری و مانی کلاته در آن ایفای نقش می‌کنند.

در خلاصه این نمایش آمده است؛ یک گروه نمایشی به‌طور اتفاقی با دو کودک به نام‌های ازل و ابد که از دل زمان آمده‌اند، آشنا می‌شوند و از سوی آن‌ها به دل زمان می‌روند تا هفت‌خوان رستم را روایت کنند و لشگر ایران را از دست دیو سفید نجات دهند.

همچنین فیلمِ نمایش «قصه‌های سفر پرماجرای کشتی نوح» از تولیدات سال ۱۳۹۸ مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به کارگردانی مریم معترف در پایگاه اینترنتی «نمایش‌نما» اکران شد.

این نمایش برگرفته از داستان کشتی نوح و مناسب کودکان پنج سال به بالا است. نمایش «قصه‌های سفر پرماجرای کشتی نوح» روایتگر داستان حضرت نوح و فرمان خداوند برای ساختن کشتی و سوار کردن جفت‌های مختلف حیوانات در آن، ماجراها و اتفاق‌هایی که تحت تأثیر شیطنت‌های شیطان، میان حیوانات در کشتی رخ داده، نگارش کتیبه قانون زندگی در کنار هم از سوی‌ حضرت نوح و در نهایت رسیدن به خشکی است.

میثم یوسفی، مجتبی گوهرخای، علی بیک‌محمدی، منا شمس‌الدینی، شهرام نجاتی و مسعود پورجمشید در این نمایش نقش‌آفرینی کرده‌اند.

علاقه‌مندان می‌توانند فیلم نمایش‌های «هفت‌خوان کودکان» و «قصه‌های سفر پرماجرای کشتی نوح» را تا پایان آبان ۱۳۹۹ در پایگاه مجازی نمایش‌نما کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نشانی th.kpf.ir تماشا کنند.

برگزاری جشنواره تئاتر تک نفره «دیوار» به شکل برخط

جشنواره تئاتر تک نفره آنلاین «دیوار» با شعار «تئاتر به مثابه جان، ضرورت، نان …» از یکم تا دهم دی ماه به صورت برخط (پخش از طریق یکی از پلتفرم‌های داخلی) برگزار می‌شود.

به گفته شیوا اردوئی دبیر این دوره از جشنواره، آثار نمایشی در دو بخش فارسی و انگلیسی رقابت خواهند کرد. متون انگلیسی باید از آثار نمایشنامه‌نویسان انگلیسی زبان و یا به زبان انگلیسی نوشته شده باشند، آثار ترجمه شده مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرند.

جشنواره محدودیت موضوعی ندارد اما آثاری با موضوع مواجهه جهان امروز با پدیده کرونا اولویت خواهند داشت.

بازبینی آثار از طریق فایل ویدئویی و یا اجرای زنده (به انتخاب گروه اجرایی) از ۱۵ تا ۲۰ آذرماه ۱۳۹۹ انجام خواهد شد.

دو انتصاب در سی‌ونهمین جشنواره‌ تئاتر فجر

حسین مسافرآستانه دبیر جشنواره تئاتر فجر در گام سی‌ونهم؛ طی دو حکم جداگانه محسن بابایی‌ربیعی را به عنوان مدیر دبیرخانه و دستیار دبیر و مهدی دوایی را به عنوان مدیر هنری سی‌ونهمین جشنواره‌ تئاتر فجر معرفی کرد.

سی‌ و نهمین جشنواره تئاتر فجر در سال جاری برگزار می‌شود.

اعلام مهلت ارسال آثار در دو بخش جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک

طبق اعلام ستاد برگزاری هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک مهلت ارسال آثار برای شرکت در ارزیابی نهاییِ دو بخش «نمایش‌های خیابانی و محیطی» و «نمایش‌های عروسکی سنتی» هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران-مبارک تا ۱۴ دی‌ است.

پیش از این اسامی ۲۵ طرح و ایده پذیرفته‌ شده در بخش «نمایش‌های خیابانی و محیطی» و ۱۴ طرح و ایده پذیرفته‌ شده در بخش «نمایش‌های عروسکی سنتی» اعلام شد و گروه‌های نمایشی پذیرفته‌ شده تا تاریخ ۱۴ دی‌ فرصت دارند برای شرکت در ارزیابی نهایی اقدام کنند.

بخش «نمایش‌های خیابانی و محیطی» با مدیریت سامان خلیلیان و بخش «نمایش‌های عروسکی سنتی» با مدیریت سیاوش ستاری برگزار می‌شود.

در راستای رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و صیانت از سلامت گروه‌های نمایشی و مخاطبان، بیشتر بخش‌های هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران -مبارک در اسفندماه سال جاری به صورت مجازی برگزار خواهد شد.


iconادامه مطلب

سایر صفحات سایت

Copyright © 2013 _ Design by : MrJEY