کنفرانس موسیقی ایرانی در دانشگاه بوخوم
بازديد : iconدسته: اخبار

کنفرانس بین‌المللی «منابع و تئوری‌ موسیقی از عصر یونان باستان تا دوره عثمانی» از نوزدهم تا بیست‌ویکم ماه نوامبر سال جاری در دانشگاه بوخوم آلمان برگزار می‌شود.

به گزارش ایلنا، کنفرانس بین‌المللی «منابع و تئوری‌ موسیقی از عصر یونان باستان تا دوره عثمانی» از نوزدهم تا بیست‌ویکم ماه نوامبر سال جاری در دانشگاه بوخوم آلمان برگزار می‌شود.

این کنفرانس به بررسی تفاوت‌ها و شباهت‌های تئوری‌ موسیقی و همچنین راه‌های انتقال مفاهیم موسیقی در سه حوزه موسیقی ایرانی، موسیقی صفوی و موسیقی عربی می‌پردازد.

 در توضیح این کنفرانس آمده است: «موسیقی در فاصله قرن هشتم تا دهم میلادی در میان اعراب اهمیت زیادی یافت. در این دوران، رساله‌های موسیقایی «آریستوکسنوس»، «ارسطو»، «اقلیدس»، «بطلمیوس» و «نیکوماخوس» برای نخستین‌بار به زبان عربی ترجمه شدند و تئوری موسیقی یونان باستان در دسترس عده بیشتری از موسیقی‌دانان عرب قرار گرفت. علاوه بر این، نمی‌توان تاثیر چشمگیر موسیقی ایران و روم شرقی بر موسیقی عربی را نیز نادیده گرفت. آنطور که منابع تاریخی نشان می‌دهند، ‌ تئوری موسیقی عربی توسط موسیقی‌دانان ایرانی و عثمانی پایه‌ریزی و همچنین برخی از سازهای موسیقی عملاً از ایران به موسیقی عربی وارد شده است.

 حال، یاسمین گوک‌پینار از دانشگاه بوخوم و استفانی شوه از دانشگاه برلین می‌خواهند با کمک محققان حوزه موسیقی از سراسر جهان، تفاوت‌ها و شباهت‌های تئوری‌های موسیقی در مناطق مختلف و همچنین چگونگی انتقال مفاهیم موسیقی را در سه حوزه موسیقی ایرانی، موسیقی صفوی و موسیقی عربی مورد بررسی قرار دهند.

 بدین منظور آنها در ماه نوامبر سال جاری کنفرانسی بین‌المللی در دانشگاه بوخوم برگزار خواهند کرد. محققانی که در زمینه تئوری و تاریخ موسیقی فعالیت دارند، می‌توانند مقالات و پیشنهادات خود را برای این دو محقق ارسال کنند. پس از بررسی پیشنهادات و مقالات، از محققان برجسته برای شرکت در این کنفرانس دعوت خواهد شد.


iconادامه مطلب

سایر صفحات سایت

Copyright © 2013 _ Design by : MrJEY