به نقل از بیامسی – تیمی از محققان دانشگاه نورثایسترن ایالت ماساچوست آمریکا با استفاده از دادههای مربوط به فروش کتاب یک فرمول کلی در این حوزه ارائه کردهاند. آنها اعتقاد دارند بیشتر کتابهایی که در فهرست پرفروشها قرار میگیرند از قوانین خاصی تبعیت میکنند. آنها دادههای مربوط به روزنامههای مختلف ازجمله فهرست کتابهای پرفروش نیویورکتایمز از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ را بررسی کرده و فرمولی برای پیشبینی میزان فروش کتابها ارائه کردهاند.
پروفسور آلبرت باراباسی، رئیس تیم تحقیقات دانشگاه نورثایسترن به همراه همکارانش پس از بررسی ۲۴۶۸ عنوان کتاب داستانی و ۲۰۲۵ عنوان کتاب غیرداستانی از فهرست پرفروشهای نیویورکتایمز به این نتیجه رسیدهاند که هر کدام از این کتابها شیوههای تقریباً مشترکی برای حضور در این فهرست داشتهاند.
تیم باراباسی بر اساس دادههای خود به این نتیجه رسیده که اکثر این کتابها سه شاخص را برای فروش بالا رعایت کردهاند که شامل؛ مخاطب، نویسنده و زمان بعد از انتشار میشود. طبق نتایج تیم تحقیقاتی اکثر کتابهای پرفروش شامل کتابهای داستانی و بیوگرافی میشود درحالیکه احتمال ماندن کتابهای غیرداستانی در فهرست کتابهای پرفروش نسبت به کتابهای داستانی بیشتر است.
در گزارش منتشر شده توسط دانشگاه نورثایسترن این مسئله قید شده که نویسندگان داستانهای عاشقانه نسبت به دیگر داستانها از اقبال بیشتری برای ماندن در جمع پرفروشها برخوردار هستند. البته در گزارش تیم دانشگاهی آمده که این فرمول در برخی موارد؛ برای مثال در مورد کتابهای برنده جوایز معتبر صدق نمیکند. به گفته آنها عواملی مانند کسب جایزه یا ساخت فیلم از روی کتاب، تاثیر قابل توجهی در فروش کتاب میگذارد.