روزنامه جوان نوشت: «طرح فیلمنامه را جوری بنویس که یک سفر خارجی در آن داشته باشیم»، این توصیه خودمانی یکی از تهیهکنندگان ارگانی به فیلمساز جوانی بود که میخواست درباره تولید یک پروژه سینمایی با او مشورت کند.
مسئله فیلمسازی در آن سوی مرزهای ایران تنها محدود به حمایتهای ارگانها و نهادها نمیشود و حتی سالها پیش و در دوره رواج فیلمفارسی هم علاقه فیلمسازان ایرانی به حضور در خارج از کشور یا به کارگیری بازیگران خارجی در فیلمها باعث تولید فیلمهایی با حضور بازیگران اهل ترکیه در ایران یا حضور ایرانیها در ترکیه شد.
لوکیشن فقط ترکیه!
سریال جدید شبکه نمایش خانگی با نام «ملکه گدایان» یکی از آخرین نمونههای عشق فیلمسازان ایرانی به ترکیه است؛ سریالی که داستان آن از استانبول در ترکیه آغاز شد؛ سریالی که ادعا شده پیش از محدودیتهای کرونایی فیلمبرداری آن در ترکیه انجام شده است. گویا حتی در روزهایی که ممنوعیتهای کرونایی باعث ممنوعیت سفر به ترکیه برای ایرانیها شده است، قرار نیست تبلیغ غیرمستقیم سفر به این کشور متوقف شود؛ داستانی که یک بار نیز در فصل پنجم سریال «پایتخت» اتفاق افتاد و فیلمساز برای اینکه داستان خانواده معمولی را به مواجهه با داعش بکشاند، یک تور تبلیغاتی کامل برای ترکیه در قالب سریال تولید کرد و حتی پرواز بالنهای تفریحی را در مازندران ایران فیلمبرداری کردند و به نام ترکیه پخش کردند!
علاوه بر «ملکه گدایان» در جشنواره سیونهم فیلم فجر نیز به طور مثال فیلم «کوسه» ساخته علی عطشانی نیز در ترکیه فیلمبرداری شده و حتی فیلمسازان ایرانی به این نکته توجه ندارند که نمایش لوکیشن محدود استانبول در چندین پروژه سینمایی ایرانی مخاطب را دلزده میکند.