جشنواره‌ها قبرستان آثار هنری شده‌اند
بازديد : iconدسته: دسته‌بندی نشده

مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: اختتامیه بسیاری از جشنواره‌ها همانند مراسم ترحیمی است که برای همیشه به فراموشی سپرده می‌شود و جشنواره‌ها به قبرستان آثار هنری بدل می‌شوند.

مسعود شجایی طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بر ضرورت آسیب‌شناسی جشنواره‌ها تاکید کرد و گفت: برگزاری رویدادهای هنری می تواند برای جوانان ایجاد انگیزه کند تا آنها به این باور برسند که مورد توجه قرار دارند ولی نباید این جشنواره ها محدود به زمان برگزاری شود و باید بستری برای شناسایی استعدادها باشد تا در معرض آموزش شکوفا شوند و وارد چرخه حرفه ای فضاهای هنری قرارگیرند.

مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری با تاکید بر آموزش نسل جوان گفت: آموزش مکتب هنر را با حضور اساتید رشته های مختلف هنری برنامه ریزی کردیم تا بتوانیم روحیه استاد و شاگردی را احیا کنیم و در نهایت افراد حاضر در این کلاس ها گام به گام با آموزش صحیح جایگزین نسل میانسال هنرمندان حوزه هنری شوند.

بر این باور هستیم که آثار هنری باید به صورت مستقیم به دست مردم برسد و در گذشته با توجه به ارتباطی که با سازمان زیباسازی شهرداری تهران داشتیم می توانستیم آثار خود را در فضای شهر به نمایش درآوریم ولی در سال های اخیر به دلیل رفتارهای سلیقه‌ای برای نمایش آثار خود با مشکل مواجه هستیم.

شجاعی طباطبایی با گلایه از بودجه ناچیزی که برای هنرهای تجسمی در کشور تعریف شده است، گفت: این بودجه قادر به تامین نیازهای هنرهای تجسمی در کشور نیست به نحوی که شاهد هستیم پس از گذشت بیش از یک سال هنوز مرمت و بازسازی موزه هنرهای معاصر به پایان نرسیده است؛ با چنین بودجه ای نمی توان زیرساخت های اقتصاد هنر نیز را فراهم کرد و و تا زمانی که مشکلات معیشتی گریبانگیر هنرمند باشد نمی‌توان انتظار تولید آثار فاخر آن هم در سطح گسترده را داشت.

مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری با اشاره به فراز و نشیب های هنر انقلاب با رویکرد مذهبی گفت: سالهای قبل از انقلاب در برگزاری نمایشگاه آثار هنری در حسینیه ارشاد با مضامین مذهبی شاهد استقبال مردم و صف های طولانی بودیم و در ادامه پس از انقلاب، هنرمندان به صورت خودجوش آثار مذهبی و انقلابی خلق می کردند و به عبارتی نهادی به آنها سفارش انجام کار نمی داد؛ برای مثال کاظم چلیپا از شکل گیری آثار خود در آن دوره به نحوی یاد می کند که گویی نیرویی ماورایی و الهی در تولید اثر مشارکت داشته است.

این کارتونیست پیشکسوت با اشاره به نشیب های سال های اخیر در خلق آثار مذهبی و انقلابی گفت: اگرچه در حوزه‌هایی همچون کارتون و کاریکاتور، عکس و پوستر شاهد شکوفایی هستیم و در تمام عرصه های بین الملل حضور جدی در مقام داور و برگزیدگان داریم ولی در حوزه های دیگر نتوانستیم جایگاه خوبی داشته باشیم؛ جایگزینی ساختارها به جای جوشش های درونی هنرمند یکی از دلایل این امر است و نشان می‌دهد که برخی از مدیران نیز نتوانستند در جایگاه مدیریتی خود موثر باشند.

مدیرکل هنرهای تجسمی حوزه هنری افزود: آژانس عکس گیتی ایمیج (Getty Images) در حال حاضر عکس های مرتبط با ایران را با قیمت های بسیار بالا به فروش می رساند در حالی که ما در ایران به دلیل مشکلات متعدد که نیاز به آسیب‌شناسی جدی دارد هنوز موفق به ساماندهی تصاویر خود در قالب یک آژانس نشدیم.

وی با تاکید بر لزوم اتخاذ رویکرد هم‌افزایی در کار هنری جمعی گفت: انتخاب‌های گزینشی و نبود همدلی در یک کار جمعی سبب شده است که کارها به صورت جدی پیش نرود. زیرا دشمن به دنبال ایجاد شرایطی است که بین ما فاصله ایجاد کند.

وی در ادامه با اشاره به شروع ایام عاشورای حسینی بر تاثیر هنرهای آیینی در زنده نگه داشتن این واقعه تاکید کرد و گفت: هنر نقش بسیار مهمی در فرهنگ کشورها دارد به نحوی که می توان از تعزیه به عنوان هنری نمایشی که توانسته است سینه به سینه روایت های مذهبی و عاشورایی را برای نسل امروز بازگو کند یاد کرد.

شجاعی طباطبایی در پایان با تشریح برنامه های آیینی هنرهای تجسمی حوزه هنری در ایام عاشورای حسینی گفت: اثری از استاد اسماعیل زاده نقاش قهوه خانه ای را در نگارخانه حوزه هنری به نمایش درآوردیم که روایتی تصویری از واقعه عاشورا است. با توجه به اینکه هفته دفاع مقدس در دل عاشورا است درحال تدارک یک نمایشگاه مفهومی هستیم و سوگواره دوازدهم هنری عاشورایی نیز بخش دیگری از برنامه های حوزه هنری برای ایام پیش روست.


iconادامه مطلب

سایر صفحات سایت

Copyright © 2013 _ Design by : MrJEY