نمایشگاه کتاب فرانکفورت، که مهمترین نمایشگاه بینالمللی کتاب در دنیا است، روز چهارشنبه فعالیت خود را آغاز میکند و تا روز یکشنبه فعالیتهای مختلف دنیای نشر و کتاب در این نمایشگاه ادامه دارد.
ایبنا به نقل از پابلیشرز ویکلی: مهمترین نمایشگاه صنعت نشر در دنیا روز چهارشنبه آغاز به کار میکند. سال گذشته نمایشگاه بینالمللی با حضور ۷۳۰۰ غرفه، ۲۸۶ هزار بازدیدکننده و حضور ۱۰ هزار خبرنگار به کار خود پایان داد.
نمایشگاه «فرانکفورت» به دلیل تعداد شرکتهای انتشاراتی حاضر در آن بزرگترین نمایشگاه کتاب دنیا است و به دلیل تعداد بازدیدکنندگان در آن پس از نمایشگاه بینالمللی «تورین» بزرگترین در دنیا محسوب میشود.
این نمایشگاه هر سال در ماه اکتبر در نمایشگاه تجارت «فرانکفورت» برگزار میشود. سه روز اول نمایشگاه مربوط به بازدیدکنندگان خاص است و دو روز پایانی نمایشگاه امسال یعنی شنبه و یکشنبه مخصوص بازدید عموم است.
«نروژ» مهمان افتخاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت در سال ۲۰۱۹ است و شعار «رویایی که حمل میکنیم» را برای نمایشگاه امسال انتخاب کرده است که از شعر «آن رویا است» نوشته اولاو هائوژ، شاعر نروژی گرفته شده است. وبسایت نمایشگاه فرانکفورت نروژ را سرزمین ادبیات فوقالعاده نامید و نوشت نروژیها بیشتر از هر کشوری در اروپا کتاب میخوانند و نروژ وطن نویسندگانی چون هنریک ایبسن و کارل اُو ناسگارد است: «مشتاقیم که ادبیات، هنر، فرهنگ، و داستانهای شمال اروپا را بیشتر بشناسیم.» مایا لانده از کشور نروژ هم قرار است درباره کتاب جدیدش، که در ماه نوامبر وارد بازار میشود، سخنرانی کند.
نمایندگان شرکتهای انتشاراتی و چندرسانهای از سراسر دنیا به نمایشگاه «فرانکفورت» میآیند تا حق چاپ آثار و مجوز انتشار بینالمللی آن را دریافت کنند. اسپانسر این نمایشگاه شرکتهای انتشاراتی کشور «آلمان» و مؤسسه فروشندگان کتاب است.
قرار است در نمایشگاه امسال پدیدههای جدید عرصه نشر بررسی شود و حوزههای مختلف از جمله کتاب کودک، کتاب آموزشی، طراحی، خدمات دیجیتال، و کتاب صوتی پوشش داده شود. تغییرات اخیر نمایشگاه در راستای توسطه مدلهای تجاری خلاقانه است و در تلاش هستند قراردادهای بیشتری را منعقد کند.
غرفه ویژه امسال در اختیار گرجستان قرار دارد و با شعار «سفر شخصیتهای گرجستانی را دنبال کنید.» فعالیت خواهد کرد. بازدیدکنندگان فرصت آشنایی با آثار گرجستان از سه دهه مختلف را پیدا میکنند. البته این اولین بار نیست که گرجستان جایگاه ویژهای در نمایشگاه فرانکفورت دارد. سال گذشته گرجستان مهمان افتخاری نمایشگاه کتاب فرانکفورت بود.
در نمایشگاه امسال نویسندگان مهمی چون مارگارت آتوود، کولسون وایتهد، کن فولت، و الیف شافاک حضور مییابند. قرار است آتوود درباره «وصیتها»، وایتهد از «پسران نیکلی»، و شافاک از «صداهای خشمگین» صحبت کنند. فولت هم قرار است از تور دور اروپایی بگوید که قرار است در ماه نوامبر به همراه نویسندگانی چون جوجو مویز، کیت ماس، و لی چایلد برود و علیه برگزیت سخنرانی کنند.
نمایشگاه «فرانکفورت» قدمتی بیش از ۵۰۰ سال دارد. کمی بعد از اینکه «یوهانس گوتنبرگ» صنعت چاپ را در «ماینس» ایجاد کرد فروشندگان کتاب نمایشگاهی به راه انداختند که تا پایان قرن هفدهم مهمترین نمایشگاه اروپا شناخته میشد. در نتیجهیِ توسعه سیاسی و فرهنگی در دوره «روشنگری» نمایشگاه «لایپزیک» جای نمایشگاه فرانکفورت را گرفت. پس از جنگ جهانی دوم اولین نمایشگاه کتاب «فرانکفورت» در سال ۱۹۴۹ و در کلیسای «سنت پال» برگزار شد و از آن زمان تا کنون جایگاه فاخر خود را به عنوان بهترین نمایشگاه دنیا پس گرفت.
نمایشگاه کتاب فرانکفورت یک اتفاق مهم در دنیا محسوب میشود زیرا علاوه بر خرید و فروش حق و مجوز فروش کتاب بسیاری از بازدیدکنندگان فرصت کسب اطلاعات بسیاری درباره بازار نشر، شبکه، و بازاریابی را دارند. ناشران، فروشندگان کتاب، کتابداران، استادان دانشگاه، هنرمندان، نویسندگان، نقاشان، فراهمکنندگان خدمات و امکانات چندرسانهای در فعالیتهای تجاری این نمایشگاه شرکت میکنند.