«پسری که از پنجره بیرون را تماشا میکرد» و «ایلیای کوچک» دو کتابی هستند که به تازگی برای کودکان ایرانی ساکن سوئد در استکهلم منتشر شده است.
به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا از روابط عمومی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، جمال اکرمی، شاعر، نویسنده و پژوهشگر از انتشار دو اثر خود به صورت دوزبانه (فارسی- سوئدی) خبر داد و گفت: کتاب «پسری که از پنجره بیرون را تماشا میکرد» توسط اعظم ترشیزی تصویرگری شده و کتایون کشاورزی نیز آن را به سوئدی ترجمه کرده است.
وی افزود: این کتاب درباره دختری به نام الیکاست که تازه به روستایی در شمال ایران آمده و میخواهد با پسری به نام رایکا که پشت پنجره است، دوست شود. اصرار او برای پایینآمدن پسرک و بازی با او به جایی نمیرسد و رایکا هر بار بهانه میآورد. الیکا سرانجام خودش به دیدار رایکا میرود تا با هم کتاب بخوانند. آنجاست که درمییابد پسرک روی صندلی چرخدار نشسته و از پنجره بیرون را تماشا میکند.
اکرمی تصریح کرد: کتاب «ایلیای کوچک» هم که توسط مهکامه شعبانی تصویرگری شده و رباب محب آن را به زبان سوئدی ترجمه کرده، درباره پسری است که با مادربزرگش زندگی میکند و هر بار برای او هدیهای میآورد. آخرین هدیه او بچه گربهای است که ایلیا میخواهد نشان مادربزرگ بدهد، اما متوجه میشود مادربزرگ سرگرم گفتوگو با مردی سراپا سیاهپوش است که میخواهد مادربزرگ را برای همیشه با خودش ببرد.
مادربزرگ پیشنهاد مرد سیاهپوش را میپذیرد، به شرطی که تا هفته بعد بتواند بافتن ژاکت ایلیا را تمام کند. ایلیا که پشت گلهای آفتابگردان پنهان شده، به فکر فرو میرود. تلاش او و بچه گربهاش برای جلوگیری از سفر مادربزرگ ادامه ماجراهای این کتاب را رقم میزند.
غیر از این دو کتاب که به گروه سنی سالهای آخر دبستان تعلق دارد، پیش از این نیز آثار دیگری از جمال اکرمی به سایر زبانهای دنیا ترجمه و منتشر شده که «عمونوروز» (کانادا)؛ «مرغ مهاجر» و «زربال» (کره جنوبی)؛ «دختر- پرنده و چشمهایش» (کره جنوبی و تایوان)؛ «روباه دمبریده» (فرانسه و کتابهای درسی اسپانیا) و رمان «چهل تکه» در (ترکیه) از آن جملهاند.
این عضو انجمن نویسندگان کودک و نوجوان سالها به عنوان مدرس هنر مشغول به کار بوده و همزمان به کار نوشتن نیز پرداخته است. جایزه کتاب سال رشد، کتاب سال ارشاد، کتاب سال کانون پرورش، کتاب سال شهید غنیپور، جایزهی پرنده آبی، جایزه جشنواره «کودکان جنگ»، کتاب برگزیده جشنواره دانش آموزی «دانایی- توانایی» و راهیابی به کتابخانه مونیخ از جمله موفقیتهای این فعال عرصه هنر و ادبیات کودک و نوجوان است.