بزرگداشت شفیعی کدکنی و هشت شاعر خراسانی دیگر در مشهد برگزار شد
بازديد : iconدسته: ادبیات

 آیین بزرگداشت “محمد رضا شفیعی کدکنی” شاعر به نام خراسانی و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران و هشت شاعر دیگر تاثیرگذار و البته درگذشته عرصه شعر و ادبیات این خطه از کشور یعنی مهدی اخوان ثالث، غلامرضا شکوهی، عماد خراسانی، ذبیح الله صاحبکار، غلامرضا قدسی، علی باقرزاده، احمد کمال پور و محمد قهرمان در مشهد برگزار شد.

ایرنا: این آیین با عنوان “بخوان به نام گل سرخ” که نام یکی از شعرهای شفیعی کدکنی است جمعه شب و توسط موسسه خیریه همدم و با حضور کودکان تحت پوشش این موسسه، خیرین، مسئولان فرهنگی و هنری شهر مشهد برگزار شد و در آن شاعرانی از جمله محمد کاظم کاظمی و عباس خیرآبادی به شعرخوانی پرداختند.

تک نوازی کیوان ساکت نوازنده سه تار خراسانی، اجرای سرود و همچنین دکلمه خوانی شعر “بخوان به نام گل سرخ” شفیعی کدکنی توسط کودکان زیر پوشش موسسه همدم از جمله برنامه‌های جنبی این آیین بود.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در این آیین گفت: فرهنگ خراسان مدیون استادان فرهنگ و ادب به ویژه شاعر گرانقدر محمد رضا شفیعی کدکنی است.

جعفر مروارید از موسسه خیریه همدم برای برگزاری آیین بزرگداشت استاد “َشفیعی کدکنی” و هشت یار خراسانی او قدردانی کرد.

مدیر عامل موسسه خیریه و توانبخشی دختران معلول و بی سرپرست همدم فتح المبین مشهد نیز در این آیین گفت: خراسان بزرگ با شاعران کهنی چون فردوسی و عطار و شاعران معاصری چون اخوان ثالث و شفیعی کدکنی کانون تپنده ذوق و اندیشه است.

زهرا حجت افزود: حضور استاد شفیعی کدکنی موهبت و سعادت کم‌نظیری است که با حضور ایشان بتوان تالار و نگارخانه مناسب موسسه همدم را افتتاح و نام و یاد مفاخر سرزمین خراسان را زنده کرد و گرد فراموشی را از سیمای صبورشان زدود و از این طریق در دل اهل دل راهی باز کرد تا زمینه خیررسانی شاعران و نویسندگان به کودکان این موسسه فراهم شود.

وی اضافه کرد: بسیاری از قلم به دستان و فرهنگ دوستان به ما نشان دادند که یکی از راه‌های رسیدن به خیر، جاده شعر و ادب است و این موضوع انگیزه‌ای برای برگزاری این آیین و بزرگداشت شاعران به نام این سرزمین به ویژه استاد شفیعی کدکنی شد.

مدیرعامل موسسه خیریه همدم گفت: می‌خواهیم بیش از هر صنف و جمعیتی دل به همدمی و همیاری اهل ذوق بسپاریم تا چراغ رابطه موسسه و اهل دل هر چه روشن تر شود و ادیبان و شاعران، راهنمای راه ما باشند.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد هم در این آیین گفت: اگر شعر با فضای همدمی و همراهی مانوس نباشد و شاعر اهل همدمی نباشد پس هدف از شعر چیست و شاعر چه کسی است؟

محمد جعفر یاحقی افزود: حضور شفیعی کدکنی، شاعر بزرگ خراسانی در مجموعه موسسه همدم بیانگر نگاه حمایتگر ادیبان و شاعران به کودکانی است که نیاز به همراهی و همدمی دارند.

وی اضافه کرد: موسسه همدم که حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست این کشور را برعهده دارد به همدمی و همراهی بیشتر فرهنگ دوستان و شاعران نیازمند است.

رئیس هیات مدیره بنیاد فردوسی توس نیز در این آیین گفت: شعر خراسان در ۱۰۰ سال گذشته هفت راه یا رشته را پشت سر گذاشته است که هر کدام از شاعران به نام این سرزمین در یکی از این رشته‌ها شعر سروده‌اند.

عباس خیرآبادی افزود: این شاعران به نام خراسانی طی یک قرن اخیر علاوه بر محمدرضا شفیعی کدکنی که افتخار حضور ایشان را در این آیین داریم مهدی اخواث ثالث، محمد قهرمان، ذبیح الله صاحبکار، غلامرضا شکوهی، غلامرضا قدسی، عماد خراسانی، علی باقرزاده و احمد کمال پور هستند که هر چند چشم از جهان فروبسته اند اما همواره ستاره‌های درخشان آسمان شعر و ادب این سرزمین به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: هر کدام از این شاعران علاوه بر این در یکی از سبکهای شعری پرآوازه بودند و به عرصه فرهنگ و ادب این سرزمین خدمت کردند انسان‌هایی متواضع، بزرگ و پهلوان هم به شمار می‌رفتند.

خیرآبادی افزود: شاعری چون “عماد خراسانی” سنتی می سرود اما محتوای اشعارش نیمه مدرن بود، مرحوم باقرزاده “قطعه” را در نسل معاصر احیا کرد، مرحوم شکوهی شکوه شعر سنتی مدرن بود و مرحوم اخوان ثالث پادشاه شعر معاصر به شمارمی رفت.

در این مراسم استاد شفیعی کدکنی در جایگاه سخنران حضور نیافت و تنها ضمن دیدار با کودکان معلول و بدسرپرست زیر پوشش موسسه همدم، نگارخانه جدید این موسسه را افتتاح و از نمایشگاه خوشنوسی هنرمندان خراسانی در این نگارخانه دیدن کرد.

محمدرضا شفیعی کدکنی در نوزدهم مهرماه ۱۳۱۸ در کدکن از توابع شهرستان تربت حیدریه در خراسان رضوی دیده به جهان گشود. وی از سال ۱۳۴۸ تا کنون استاد دانشگاه تهران است. شفیعی کدکنی علاوه بر شاعری آثار دیگری هم در عرصه نقد و تصحیح و پژوهش ادبی از خود به جای گذاشته است. 

در مهر ۱۳۹۸ در هفتمین دورهٔ جشنوارهٔ بین‌المللی هنر برای صلح، “نشان عالی هنر برای صلح” به سببِ بیش از نیم قرن تلاش در اعتلای فرهنگ و ادب پارسی به محمدرضا شفیعی کدکنی هدیه شد.


iconادامه مطلب

سایر صفحات سایت

Copyright © 2013 _ Design by : MrJEY