قرارگیری ۴۰۰۰ جلد کتاب در کتابخانه نادر ابراهیمی
بازديد : iconدسته: ادبیات

رضا زاده با اشاره به چیدمان کتاب‌ها در کتابخانه نادر ابراهیمی، از دیحیتال‌سازی منابع و عضوگیری کتابخانه در آینده نزدیک خبر داد.

محمد مهدی رضازاده، رئیس خانه شعر و ادبیات فارسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، با اشاره به افتتاح کتابخانه نادر ابراهیمی پس از ۱۵ سال، درباره منابع موجود در کتابخانه نادر ابراهیمی گفت: حدود ۴۰۰۰ جلد کتاب از سوی خانواده نادر ابراهیمی در اختیار خانه شعر و ادبیات فارسی قرار گرفته است. به‌دلیل اصرار خانواده او بر روند چیدمان، کتاب‌ها توسط خانواده ابراهیمی جانمایی شد و این کار نزدیک به دو ماه زمان برد. البته به‌دلیل دسته‌بندی نشدن کتاب‌ها، نتوانستیم آن‌ها را به‌لحاظ تحلیلی ارزش‌گذاری کنیم.

وی ادامه داد: کتابخانه با تمام منابع موجود باقی‌مانده از نادر ابراهیمی افتتاح شده است؛ اما مرحله ورود اطلاعات کتاب‌ها همچنان انجام نشده و در تلاش هستیم تا قبل از استفاده رسمی عموم، اطلاعات کتاب‌ها را ثبت کنیم.

رضازاده عنوان کرد: به‌دلیل هم‌جواری موزه و کتابخانه نادر ابراهیمی در خانه شعر و ادبیات فارسی، باید از لحاظ امنیتی، فعالیت‌های خوبی صورت بگیرد و کنترل کتاب‌ها راحت باشد. مجموعه باید دارای یک سیستم امنیتی خوبی باشد. البته در تفاهمی که با خانواده نادر ابراهیمی انجام شد، بخش عمده‌ای از کتاب‌ها که از لحاظ ارزشی در درجه بالایی قرار دارند، نباید امانت داده شوند. 

 وی افزود: کتاب‌ها در صورتی امانت داده می‌شوند که عضوگیری و سطح‌بندی اعضا انجام شود و باتوجه به سطوح مختلف عضویت، کتاب‌ها به مراجعه‌کنندگان امانت داده شود.

رئیس خانه شعر و ادبیات فارسی با بیان اینکه باید برای اسناد مرتبط با نادر ابراهیمی، سیستم اسنادی در نظر گرفته‌شود، بیان کرد: دست‌نوشته‌ها، تحقیقات و دیگر منابع نادر ابراهیمی که در سیستم‌های نرم‌افزار معمول کتابخانه‌ها موجود نیست، با قراردادن در اختیار مخاطبان عملا از بین می‌رود و به یک سیستم اسنادی پرکاربرد نیاز است.

وی ادامه داد: پیش از افتتاحیه کتابخانه، از اسناد موجود باخبر نبودیم؛ اما پس از افتتاح با چندین فعال نرم‌افزار کتابداری و سیستم آرشیو اسناد گفت‌وگو کردیم تا نرم‌افزاری تحت وب برای کارهای معمول کتابداری و خدمات اسنادی ایجاد و پس از ورود اطلاعات کتاب‌ها از آن‌ها استفاده کنیم.

رضازاده خاطرنشان کرد: کتابداری که برای راهنمایی و مشاوره مراجعه‌کنندگان در نظر گرفتیم، باید کارهای چیدمان کتاب‌ها را برای ورود اطلاعات و پالایش کتاب‌ها در کتابخانه‌ را انجام می‌داد و علاوه‌بر کتابداری، به‌عنوان مسئول مجموعه نیز انجام وظیفه می‌کرد.

وی با اشاره به اینکه آثار موجود نادر ابراهیمی طبقه‌بندی نشده‌بود، گفت: این منابع با حساسیت بسیاری از سوی خانواده او چیدمان شد اما هیچ طبقه‌بندی مشخصی نداشت. حتی هیچ عکس دیجیتالی از نادر ابراهیمی وجود نداشت و تماما آنالوگ بود. برخی آلبوم‌های عکس حتی اسکن نیز نشده و دست‌نوشته‌های او همانطور که قبلا نوشته‌شده به‌دست ما رسیده‌است.

رئیس خانه شعر و ادبیات فارسی تاکید کرد: درحال حاضر به جمع‌بندی مشخصی از منابع موجود به تفکیک قالب‌ها و موضوعات رسیده‌ایم و در تلاش هستیم تا بتوانیم این منابع را هرچه زودتر دیجیتال کرده و فایل آن را به‌صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار بدهیم؛ چراکه خانواده ابراهیمی می‌خواستند که همگان از این منابع به‌شکل یکسان بهره‌ببرند.

رضازاده افزود: کتابخانه نادر ابراهیمی صرفا یک کتابخانه ساده نیست که قرائت‌خانه دارد؛ بلکه محلی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی است و قرار است با همکاری خانواده او سه‌شنبه‌های کتابخوانی، قصه‌خوانی کودک و دیگر رویدادهای فرهنگی با محوریت نادر ابراهیمی را برگزار کنیم.


iconادامه مطلب

سایر صفحات سایت

Copyright © 2013 _ Design by : MrJEY